NOI CASE DE TIP FAMILIAL

Consiliul Județean Buzău continuă politica de transformare a centrelor de plasament din sistemul de protecție a copilului în case de tip familial. În ultima ședință, Consiliul a aprobat construcția a două noi case de tip familial, de cel puțin 70 metri pătrați fiecare, la Sibiciul de Sus, localitate componentă a orașului Pătârlagele. Investiția, care se va face, atât din fonduri proprii, cât și din fonduri europene, se va ridica în jurul sumei de 1 milion de euro. Valoarea investiției nu este însă bătută-n cuie, pentru că scumpirile de pe piața constructiilor pot da peste cap calculele Consiliului Județean.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că județul Buzău ocupă un loc fruntaș în țară în cee ace privește implementarea normelor europene privind protecția copilului.

Proiectul de hotărâre care prevede construcția celor două case de tip familial a fost inițiat în unei asocieri între Direcția pentru Protecția Copilului Buzău, Consiliul Județean și Fundația „Hope and Homes for Children” România, în scopul reorganizării Centrului pentru copilul cu handicap sever nr. 8 Buzău, în case de tip familial. Cele două case vor fi construite cu acordul exclusiv al organizației neguvernamentale.

Related posts